2012. július 22., vasárnap

Kombe túrós

Hozzávaló
Tésztához
  • 3,5 dl tej 
  • 1 dl víz 
  • 1 tk cukor 
  • 1 tk  
  • 60 dkg liszt 
  • 2, 5 dkg élesztő
Megkenéshez
  •   10 dkg olvasztott vaj vagy margarin 
  • 5 ek olaj
Tetejére
  •   1 egész tojás
Töltelék
  •   50 dkg tehéntúró
  •   2 ek búzadara
  •   2 db tojás sárgája
  •   csipet só
  •   4 ek porcukor
  •   víníliás cukor
  •   1 citrom reszelt héja
  •   2 tojásfehérje keményre verve

Elkészítés
A leírás sorrendjében a kenyérsütő gépbe pakolom az anyagokat a margarin és az olaj kivételével. 20 perc alatt bedagasztatom, majd jól lisztezett felületen 3 részre osztom.
Közben elkészítem a tölteléket, a túrót átpasszírozom és az összes anyagot kikeverem majd a tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a masszába.

1.    Erősen lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtom az első tésztát és megkenem az olvasztott vaj és olaj keverékének a felével, ráteszem a második szintén vékonyra kinyújtott lapot és rákenem az összes tölteléket.
2.    Kinyújtom a harmadik lapot is és ráteszem a töltelékre. A vaj olaj keverékével jól lekenem és elkezdem hajtani. Fentről le a tészta feléig majd lentről fel. Jobbról félig és balról is félig hajtom a tésztát. Sodrófával gyengéden rágyúrok. 8 részre bevágom a tésztát és letakarva hagyom 1 órát pihenni, kelni, majd egész tojással lekenem.
3.    Előmelegített sütőben 180 – 200C°-n 30-40 percet sütöm, rácson hagyom kihűlni.
4.    Ha kihűlt porcukorral hintem a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése