2012. július 26., csütörtök

Linzervirág


Hozzávaló
  • 50 dkg liszt
  • 1 ráma margarin (jó minőségű vajjal készítettem)
  • 1 vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1/2 cs sütőpor
  • csipet só
Elkészítés

A tojás és a margarin kivételével az anyagokat elegyítem, majd belemorzsolom a margarint hozzáütöm a tojást. A morzsalékos anyagot egynemű tésztává gyúrom. 1/2 - 1 órára hűtőbe teszem. Fólia vagy zsírpapír alatt enyhén lisztezett felületen nyújtom ki a tésztát 3-5 mm vastagságúra. Papírral bélelt 2 db nagy tepsibe teszem (+ 1 db pizzalapra) és előmelegített sütőben 150-165 C° -n légkeveréssel 10-15 percet sütöm. Ne égessed meg!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése