Hozzávaló
- 15 dkg burgonyapehely (bio vagy gyógynövény boltból)
- 2 tk só
- 4 dl forró víz
- 25 dkg sima liszt (+ 5 dkg a deszkaszóráshoz, nyújtáshoz)
- 1 db egész tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A burgonyapehelyhez hozzáteszem a sót, leöntöm a forró vízzel és jól elkeverem. Beleütöm a tojást és ezzel is alaposan elkeverem, majd ráöntöm a lisztet és kanál segítségével elegyítem az anyagot. Egy nagyon lágy, könnyen a kezemhez ragadó tésztát kapok.
Alaposan lisztezett deszkára borítom és összegyúrom (lágyan vigyázva mert nagyon ragadós) úgy a tésztát, hogy szép felülete legyen.
Kétfelé veszem a tésztát, mert így jobban lehet vele dolgozni, nem ragad le olyan gyorsan, míg kiszaggatom.
Figyelve, hogy ne ragadjon le a tészta (alálisztezek)
kinyújtom, szaggatom, és forró olajban kisütöm. Vigyázni kell, mert
hamar megég!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése