2012. július 22., vasárnap

Olajban sült burgonyás pogácsa

Hozzávaló

  • 15 dkg burgonyapehely (bio vagy gyógynövény boltból)
  •   2 tk  
  •   4 dl forró víz 
  • 25 dkg sima liszt (+ 5 dkg a deszkaszóráshoz, nyújtáshoz)
  •   1 db egész tojás 
  •     olaj a sütéshez
Elkészítés
A burgonyapehelyhez hozzáteszem a sót, leöntöm a forró vízzel és jól elkeverem. Beleütöm a tojást és ezzel is alaposan elkeverem, majd ráöntöm a lisztet és kanál segítségével elegyítem az anyagot. Egy nagyon lágy, könnyen a kezemhez ragadó tésztát kapok.
Alaposan lisztezett deszkára borítom és összegyúrom (lágyan vigyázva mert nagyon ragadós) úgy a tésztát, hogy szép felülete legyen.
Kétfelé veszem a tésztát, mert így jobban lehet vele dolgozni, nem ragad le olyan gyorsan, míg kiszaggatom.
Figyelve, hogy ne ragadjon le a tészta (alálisztezek) kinyújtom, szaggatom, és forró olajban kisütöm. Vigyázni kell, mert hamar megég!
Ki lehet szaggatni ízlés szerint bármilyen formával. Én ezt szeretem mert nem kell a leeső darabokat újra formázni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése