2012. július 21., szombat

Sajtos pogácsa kelesztés nélkül



Hozzávaló                                                                                       
  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1/2 l langyos tej
  • 2 dl olaj
  • 1 tk cukor
  • 2 csapott ek só
  • kb 5 dkg olvasztott de nem meleg margarin
  • 30-40 dkg reszelhető sajt
  • 1 egész tojás a kenéshez
Elkészítés
A kenyérsütőbe pakolom az összes anyagot az élesztő és a felfuttatásához szükséges tej kivételével. Az élesztőt egy kevés tejben a cukorral elkeverem, és beleöntöm a gépbe a többi anyaghoz. A gép jól bedagasztja, amiből egy kellemesen lágy finom tapintású tészta lesz. Természetesen kézzel is bedagasztható, ilyenkor az élesztőt fel kell futtatni, és úgy adni a liszthez. Enyhén lisztezett felületen 30x40-s lappá nyújtom, olvasztott margarinnal megkenem, rászórom a reszelt sajtot (annyit hagyok belőle, hogy a tetejére is jusson). Feltekerem mint a beiglit és jobbról - balról behajtom.

                              


 







Kinyújtom 1,5 cm vastagra és tetszés szerinti nagyságúra szaggatom. A tepsiben egymástól egy picit távolabb teszem. Tojással megkenem vigyázva, hogy az oldalára ne folyjon és megszórom reszelt sajttal a tetejét.





                         





220 C°-a előmelegített sütőben középen 20-30 perc alatt pirosra sütöm.


1 megjegyzés: