2012. július 23., hétfő

Túrós linzer

A nagyobb mennyiségű sütemények készítése egy darabig szünetel. A tepsik helyett inkább a kisebb sütőformák kerülnek elő, amiket újabban nagy szeretettel használok.


Hozzávaló


Linzer tészta 
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg Rama margarin
  • 15 dkg porcukor vagy (5 tk Süssina por)
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1/2 db narancs héja ( el is maradhat) 
Túrótöltelék 
  • 50 dkg túró 
  • 4 ek kristálycukor 
  • 2 ek búzadara
  • 1/2 citrom  reszelt héja
  • 1/2 narancs reszelt héja
  • 2 db tojássárgája
  • 4 db tojás fehérje keményre verve 
  • 1 vaníliás cukor
A töltelék hozzávalóit jól összedolgozom, majd a keményre vert tojás fehérjét lágyan a túróba forgatom.

Elkészítés 

1. A hozzávalókból  egy kellemes tésztát állítok össze.
2. Fóliába csomagolva hűtőszekrénybe teszem fél órára a kész tésztát.
3. Egy 30 cm átmérőjű piteforma alját papírral kibélelek . A tésztát belenyomkodom a formába körbe a szélére is jusson.
4. Villával megszurkálom a tésztát mielőtt rákenem a túrós tölteléket.
5. Majd előmelegített sütőben kb 180 C° -n 30 - 40  percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése