2012. július 22., vasárnap

Túrós pogácsa kelesztés nélkül

Imádom a túróval készült tésztákat. Nagyon ízletesek és sokáig frissek maradnak. Akár édesen, akár sósan elkészíthető.

Hozzávaló
  • 60 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 30 dkg lágy margarin
  • 3,2 dkg só
  • 3 dkg élesztő
  • 2 egész tojás
Tetejére
  • 1 felvert tojás+1 tk tejföllel kikeverve
  • szezámmag
  • sajt

Elkészítés
A lisztet a sóval az élesztővel és a túróval alaposan elmorzsolom. Hozzáteszem a margarint a tojásokat és ezzel együtt egynemű anyaggá gyúrom a tésztát. Lefedve egy éjszakára a hűtőbe teszem,(de legalább 1/2 -1 órára hideg helyre kell tenni), hogy ne ragadjon. A hűlt tészta aránylag nehezen nyújtható, de ilyennek kell lennie. 1,5 cm vastagra nyújtom, majd ízlés szerint szaggatom (bármilyen kiszúró formával dolgozhatsz). Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, tojással kenem a tetejét és szórhatom magokkal és sajttal. A sütőt előmelegítem. Ez alatt az idő alatt a hideg tészta egy picit megkel. 180-200 C°-n 20-30 percig sütöm. 2 db nagy 40x40 s tepsi pogácsa lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése