Imádom a túróval készült tésztákat. Nagyon ízletesek és sokáig frissek maradnak. Akár édesen, akár sósan elkészíthető.
Hozzávaló
- 60 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 30 dkg lágy margarin
- 3,2 dkg só
- 3 dkg élesztő
- 2 egész tojás
Tetejére
- 1 felvert tojás+1 tk tejföllel kikeverve
- szezámmag
- sajt
Elkészítés
A lisztet a sóval
az élesztővel és a túróval alaposan elmorzsolom. Hozzáteszem a
margarint a tojásokat és ezzel együtt egynemű anyaggá gyúrom a tésztát.
Lefedve egy éjszakára a hűtőbe teszem,(de legalább 1/2 -1 órára hideg
helyre kell tenni), hogy ne ragadjon. A hűlt tészta aránylag nehezen
nyújtható, de ilyennek kell lennie. 1,5 cm vastagra nyújtom, majd ízlés
szerint szaggatom (bármilyen kiszúró formával dolgozhatsz). Sütőpapírral
bélelt tepsire teszem, tojással kenem a tetejét és szórhatom magokkal
és sajttal. A sütőt előmelegítem. Ez alatt az idő alatt a hideg tészta
egy picit megkel. 180-200 C°-n 20-30 percig sütöm. 2 db nagy 40x40 s
tepsi pogácsa lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése