2012. augusztus 26., vasárnap

Géber Marcsi receptje után szabadon

Hozzávaló

  • 1/2 l langyos víz 
  • 1 tk cukor 
  • 3 tk  
  • 1 ek olaj 
  • 80 dkg sima liszt 
  • 1,5 csomag por élesztő 
  • 5 ek krumplipehely
Elkészítés 

1. Mindent beleteszek a gépbe,alulra kerülnek a folyadékok. A folyadékba a és a liszt tetejére a cukor. A gép 20 percig dagaszt, majd kelesztőtálba teszem a tésztát és 30 percig kelesztem.
2.Gyengén lisztezett felületen átgyúrom, megformázom és sütőpapírral bélelt kacsasütő jénaiba teszem, és duplájára kelesztem.
3. A sütőt előmelegítem 230 C°-a, a jénai fedelét belülről bespriccelem jól vízzel, a kenyeret 3 - rom helyen bevágom. Fedővel együtt 50 percig és még fedő nélkül 10 percig azaz a szép szín eléréséig sütöm.
4. Rácsra teszem kihűlni, és 3 x 4x  lespriccelem vízzel. (virágpermetezővel)
5. Kicserepesedik a kenyér és közben jól elbeszélgetünk. (ropogva hűl a kenyér).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése