2012. augusztus 26., vasárnap

Kukoricás kenyér

Ez a kenyérrecept Szalmási Mihályné Jolikától származik. Olyan sokan elkészítették, hogy a sorból nem maradhattam ki én sem.

                     
      Hozzávaló
        •    90 dkg sima liszt
        •    15 dkg kukoricaliszt
        •    4 csapott tk só
        •    1 ek maláta szirup vagy 1 ek cukor
        •    3 ek olaj
        •    2 dkg élesztő
        •    4 ek joghurt
        •    4,5 dl langyos víz



Elkészítés 

A kenyérsütőbe teszem az összes anyagot, a folyadékot alulra és 20 perc alatt bedagasztatom a tésztát. Kelesztem 1 órát langyos helyen, majd kétfelé osztom. Kettő darab kenyeret vagy egy kenyeret és 2 db csillagot formázok belőle. Előmelegített, gőzös sütőben 230 C°-n a kenyeret 40-50 percig, a csillagot 30-40 percig sütöm. Rácson hagyom kihűlni de előtte lespriccelem vízzel a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése