2012. augusztus 26., vasárnap

Sörös kenyerem



Hozzávaló
  • az összes kovász (elkészítésének leírása itt)
  • 40 dkg BL 80 liszt
  • 2 tk só
  • 2 ek olaj
  • 2 ek burgonyapehely
  • 2 dl sör
Elkészítés
A sört kiöntöm egy pohárba, azért hogy a szénsav teljesen eltávozzon belőle. A szénsavmentes sörrel készítem a kenyeret. A kenyérsütővel bedagasztatom a tésztát. Átteszem a kelesztőtálba és a duplájára kelesztem. Majd enyhén lisztezett felületen jól kinyomkodom belőle a levegőbuborékokat,  egyből formára alakítom és abba az edényben kelesztem ismét a duplájára amiben sütni fogom a kenyeret. A megkelt tésztát 2-3 helyen bevágom és 230 C° előmelegített sütőben 40 percet fedő alatt és még 20 percet fedő nélkül vagy addig amíg szép barnára sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése