Hozzávaló
A kenyér két lépcsőben készül!
Indító kovász
- 2 ek érett rozskovász (9 napos a hűtőből vettem ki) készítése itt
- 10 dkg BL 80 liszt
- 1 dl langyos víz
2. 7 óra múlva összeállítom az alábbi anyagokból a kenyértésztát.
- az összes indító kovász
- 2 ek natúr jó minőségű joghurt
- 2 dl tej
- 1 dl víz
- 1 tk Xilit vagy cukor
- 2 tk Himalája só vagy só
- 2 ek olaj
- 2 ek burgonyapehely
- 25 dkg fehér tönköly liszt
- 25 dkg kilófaló kenyérliszt
Az összes anyagot a dagasztóba pakolom és jól bedagasztatom a tésztát. Majd olajozott kelesztő tálba átrakom. 20 perc pihentetés után átgyúrom, majd tovább kelesztem még 40 percet. Átgyúrom a tésztát és abba az edénybe teszem amiben sütni fogom (Ultra Pro Tupperware) és teteje van. Itt hagyom duplájára kelni de ez alatt a sütőt felfűtöm 200 C°-a. Fedő alatt 1 órát sütöm a kenyeret. Rácson hagyom kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése