2012. szeptember 5., szerda

Sós sajtos kiflik

Hozzávalók
 
·         50 dkg sima liszt
·         4,2 dkg élesztő (Lidl)
·         3 dl savó vagy tej(vagy 10g édes savópor 3 dl vízben feloldva)
·         1 tk cukor
·         1 tk só
·         1 dl olaj
 
Töltésre
·         olvasztott margarin
·         fűszeres krémsajt (Lidl) vagy amit szeretnénk
 
Tetejére
·         1 felvert tojás
·         szezámmag vagy reszelt sajt
 
Elkészítés
 
A tészta hozzávalóit dagasztógépbe teszem, vagy kézzel készítem el, úgy, hogy az összes anyagból egy nagyon finom lágy kelt tésztát dolgozok össze. Ezután duplájára kelesztem, kb ½ óra alatt megnő egyenletes hőmérsékleten.
 Lisztezett felületre borítom és 4 egyenlő darabra vágom.
Majd mindegyiket egymás után kör alakra nyújtom, megkenem olvasztott margarinnal. 12 szeletre vágom és a háromszög rövidebb oldalára teszem a tölteléket.
Ettől az oldaltól tekerem fel, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, 30 percig pihentetem.
Amíg a sütőt 180 C° - ra előmelegítem, addig lekenem felvert tojással a tetejüket és szezámmaggal vagy reszelt sajttal szórom meg. 30 percig vagy szép sült felület eléréséig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése