2012. november 23., péntek

Párolt lila káposzta

Hozzávaló

  • 2 ek olaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 tk só
  • 2 tk cukor
  • 1 mk őrölt kömény
  • 3 tk fehérbor ecet
  • 60 dkg lila káposzta
  • 0,5 dl vörösbor
Az eredeti recept ír még 1 mk őrölt lestyánt és 1 tk pirospaprikát is, de most én nem használtam. Így is nagyon finom volt. Legközelebb megpróbálom majd úgy, azzal a fűszerezéssel is.
Elkészítés
A káposztát és a hagymát is vékonyra gyalulom.Az edénybe beleteszem az összes anyagot és jól átkeverem. Ráteszem az edény fedelét és elindítom a RICE = Rizs programot. A sípszó után leveszem a fedőt. A káposzta elkészült.
Ebben az edényben készítve.
Előre legyártva mert a mélyhűtést nagyon jól bírja!

1 megjegyzés: