2012. november 23., péntek

Zöldbabfőzelék

Hozzávaló
  • 1 kg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zsenge kapor
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 tk só
  • 2 tk sós darált pirospaprika
  • 4 ek étolaj
  • 1 tk púpozott pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 db zöldpaprika
  • 3 ek liszt
  • Nagy doboz tejföl 3/4 része
Elkészítés
A zöldbabot megtisztítom, lemosom és feldarabolom. A hagymát apróra felkockázom. A felsorolt hozzávalókat a gépbe teszem és annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje.Elindítom a programot.
Program/ BEAN/BAB
Lejárat után a gőzt óvatosan kiengedem és leveszem az edény fedelét. A tejfölben csomómentesre elkeverem a lisztet és a forró főzőléből 1-1 merőkanállal kikeverem a lisztes habarást (azért, hogy ne legyen nokedli mikor a főzelékbe keverem, a hőmérséklet kiegyenlítődik) és belekeverem a főzelékbe. A gépet fedő nélkül elindítom (szabadon választott idő 2 perc) és egyet rottyantom a főzeléket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése