2012. december 7., péntek

Görög tarhonyás hús (manesztra)

Hozzávaló
  • 50-60 dkg tarja apró kockára vágva
  • 4 ek olaj
  • 1-1 fej vörös és lila hagyma apróra vágva
  • 3 dundi fokhagyma préselve
  • 1 egész paprika apróra vágva
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk sótlan ételízesítő
  • 3 tk pirospaprika
  • 1 púpos tk só
  • 1 mk Erős Pista
  • 1/2 mk őrölt kömény
  • 0,5 dl paradicsomlé
  • csipet lestyán
  • 10 dkg füstölt sonka apróra vágva (el is maradhat)
  • 1 mérőpohár víz
Elkészítés

Minden anyagot a gépbe pakolok, jól elkeverem és a szabadon választott időbeállítással 30 percig főzöm a húst. Sípszó után amennyiben puhának ítélem meg akkor az alább felsorolt anyagokat hozzáadom még,
  • 3 mérőpohár rizstészta
  • 4-5 mérőpohár víz
  • 1 leveskocka
  • 1 erős szál zeller
ismételten jól elkeverem és RICE- Rizs programra kapcsolva a gépet készre főzöm az ételt. A főzés lejárta után gép tetejét nem veszem le rögtön, hanem pár percig hagyom, hogy jól térjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése