2012. december 11., kedd

Indonéz ananászos rizs

Hozzávaló
  • 4 dl rizs
  • 6 ek olaj
  • 1 nagy vöröshagyma aprítva
  • 4-5 g fokhagyma reszelve
  • 4 cm-s friss gyömbér reszelve
  • 2 egész tojás
  • 1/2 mk őrölt bors
  • 1 púpozott tk currypor
  • 1 tk chilipor (vagy csípős paprikakrém)
  • 4 ek sötét szójaszósz
  • 20 dkg konzerv kukorica (leve leöntve)
  • 25 - 30 dkg konzerv ananász (leve leöntve)
Elkészítés

A rizs a sóval puhára főzöm (úgy ahogyan mindig szoktad). A többi olajat a wokban felforrósítom ráteszem a 2 féle hagymát és a gyömbért, vigyázva pirítom (2 percig) nehogy a hagyma megégjen. Ráöntöm a felvert tojást és kocsonyásodásig sütöm majd hozzáadom a rizst. Fűszerezem a borssal, curryvel, chilivel, szójaszósszal. Nagy lángon néhányszor átforgatom közbe beleteszem a kukoricát és az ananászt. Forrón kínai csirkével tálalom amit itt találsz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése