Hozzávaló
- 4 kg uborka
- 2 kg hagyma
- 1 dl só
- 8 dl cukor
- 3 dl víz
- 4 dl 10%-os ecet
- 1 ek Nátrium- benzoát
Elkészítés
Az uborkát többszöri
váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. A
hagymát megpucolom. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagyon
vékonyra szeletelem, majd a só-víz-cukor-ecet-benzoát keverékét
ráöntöm. Egy napon keresztül, többszöri átforgatással állni hagyom.
Lével együtt üvegekbe merem, lezárom és mehet a helyére.
Tipp: Ha a vöröshagymát lila hagymára cserélem akkor a lé színe megváltozik
Aki a csípőset szereti, gyaluljon hozzá csípős paprikát (nem erőset, hanem a zöldes színű
sárga paprikát)
Egy kicsit több cukorral nekünk jobban ízlik.
Saját termés: a kígyó uborka a hagyma is. Most készítettem el ezt a finom svéd uborkát, nagyon jól néz ki.
VálaszTörlés