2013. január 26., szombat

Laskagomba paprikás

Hozzávaló
  • 1 kg laska gomba
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 4 ek (dobozos)paradicsomlé
  • olaj kb ½ dl
  • 2 csapott tk liszt
  • 3,5 dl tejföl
  • 0,5 dl tejszín (el is maradhat)
  • 1 dl víz
  • fűszerek ízlés szerint, az alábbiak tájékoztatók
  • 2 tk só
  • fél tk őrölt bors
  • 1 tk Erős Pista
  • 2 tk jó minőségű pirospaprika
  • pici rozmaring (el is maradhat)
  Elkészítés
1. A laskát szárától és a szennyeződésektől megtisztítom, majd felszeletelem csíkokra. Szűrőbe teszem, és vízsugár alatt lemosom, lecsepegtetem. (vigyázz, mert nagyon tele szívja magát vízzel, ha nem dolgozol gyorsan).
2. A hagymát és a paprikát nagyon apróra vágom, az olajon megfuttatom, ráteszem a gombát erre a pirospaprika kivételével az összes fűszert és addig főzöm alacsonyabb hőn, míg zsírjára lesül.
3. A lisztet a vízzel a tejfölt a tejszínnel elkeverem, majd összeöntöm. A gombát megszórom a pirospaprikával keverek rajta, majd beleöntöm a lisztes tejfölt és egyet hagyom rottyanni. Nokedlival tálalom, szerintem ezzel a legfinomabb!
                                                                a nyers alapanyag
                                                            főzéshez előkészítve
                                                                         készen van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése