2013. január 21., hétfő

Tejfölös- pudingos sütemény

Hozzávaló

a tésztához
  • 5 db tojás sárgája 
  • 25 dkg cukor (kristály)
  • 1 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • 25 dkg sima liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 5 db tojás fehérje
  • 1 ek kakaó por
  • csipet só
a krémhez
  • 2 cs puncs (vagy amit szeretnél) főzős pudingpor
  • 8 dl tej
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 cs van. cukor
az öntet
  • 0,5 l tejföl
  • 2 ek porcukor
  • 2 cs van cukor
az öntet tetejére olvasztott tejcsokoládé vagy kakaópor

Elkészítés

1. A tojások sárgáját a cukorral vízzel és az olajjal jól kikeverem. Hozzáadom a sütőporral és a sóval elegyített lisztet. Ezzel is jól elkeverem, majd a tojások keményre vert fehérjét 2 részletben keverem a masszához. Az első adag fehérjével fellazítom a masszát a második fehérjét lágyan keverem bele. Kétfelé veszem a masszát. Az egyik marad sárga a másikba keverem a kakaót. 
2. Megfőzöm a krémet. A 23 x 37 tepsit kiolajozom, beleöntöm a sárga majd erre rácsurgatom a barna tésztát és egy villával laza mozdulattal egy picit összekuszálom. A forró pudingot evőkanállal rárakosgatom a nyers tésztára. 150 - 160 C°-a előmelegített sütőben lassan sütöm ( 40 percnél  tűpróbát végzek).


3. A még meleg tésztára rásimítom a tejfölös öntetet, hagyom kihűlni, utána a hűtőbe teszem, hogy a puding még jobban megkössön. 
4. Olvasztott csokit csurgatok rá vagy enyhén kakaóporral megszórom. Ha megdermedt a csoki akkor szeletelhető. Mutatós, puha, ízletes, gyors sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése