2013. február 15., péntek

Kelt lekváros papucs

Hozzávaló
  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 2 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 csapott tk só
  • 1 egész tojás + 1 db sárgája
Szükséges még
  • kenéshez a megmaradt fehérje
  • töltelék lekvár ( de lehet más is)
  • szórás porcukor
Elkészítés

Az összes anyagot bedagasztom és letakarva 45 percig kelesztem. Majd ujjnyi vékonyra nyújtom. Lehetőleg szögletesre sikerüljön a nyújtás. 8 x 8 - s négyszögekre vágom fel a tésztát, mjd tetszés szerinti töltelékkel töltöm. Jelen esetben szilvalekvár.  Papirral bélelt tepsire teszem, közben előmelegítem a sütőt 180 C ° -a. A tepsin még 15 percet pihentetem. Fehérjével lekenem és tolom a sütőbe 25 percre, de mindenképpen addig amíg szép színt nem kap.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése