2013. február 15., péntek

Túrós pogácsa másképpen

Hozzávaló
  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 2 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 3-4 csapott tk só
  • 1 egész tojás + 1 db sárgája
  • 10 dkg sajt a tésztába + a szóráshoz
  • Kenéshez a megmaradt fehérje
Elkészítés

A sajt kivételével az összes anyagot bedagasztom és letakarva 45 percig kelesztem. Majd ujjnyi vékonyra nyújtom, megszórom a reszelt sajttal. Mint a beiglit feltekerem, 10 percet pihentetem letakarva. Másfél ujjnyi vastagra nyújtom majd  4 - 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrom. Papirral bélelt tepsire teszem, közben előmelegítem a sütőt 180 C ° -a. A tepsin még 15 percet pihentetem. Fehérjével lekenem, sajttal megszórom és tolom a sütőbe 25 percre, de mindenképpen addig amíg szép színt nem kap. Kecskés Irénkétől származik a recept.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése