Hozzávaló
Tészta
- 30 dkg liszt
- 6 db tojás szétválasztva
- 25 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 1 dkg szalalkáli
- 3 ek tej
- 1 ek kakaó - és még egy tetszőleges színű ételfestékből pár csepp
Krém
- 20 dkg margarin
- 20 dk porcukor
- 1 csomag főző pudingpor
- 3 dl tej
Tetejére
10 dkg gőz fölött olvasztott tejcsoki vagy étcsoki + 1 kiskanál étolaj
Elkészítés
A 4 ek tejben feloldom a szalalkálit. A 6 tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a puha margarint ezzel is keverem még egy kicsit. Majd a szalalkálit a lisztet, ezzel jól kikeverem és a tojások felvert habjával lazítom finoman a tésztát.
A kész masszát 3 felé veszem az egyik marad sárga a másodikba kakaót a harmadikba ételfestéket keverek.
Mindegyiket papírral bélelt tepsiben egyenként kisütöm. ( vigyázz ne süssed agyon vékony a lap hamar kiszárad !) Majd töltöm a lapokat.
Krém készítése
A margarint a porcukorral habosra keverem. A pudingot sűrűre főzöm a tejben és ha ez kihűlt a cukros margarinnal összekeverem és ezzel töltöm a lapokat. A tésztaszíneket úgy variálod ahogyan akarod. Majd legvégül a tetejét bevonom a olvasztott csokival. Hűtőbe teszem dermedni. Másnap még finomabb a süti!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése