2013. április 27., szombat

Húsos krumpligombóc


Amikor nagyon sokadika van ebből az ételből, pár éhes embert jól lehet lakatni.

Töltelék
 bármilyen maradék husika is megfelel hozzá!
- 50 dkg hús darálva vagy kész pöriként darálod le.
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 g fokhagyma
- 1 paradicsom és 1 paprika vagy lecsó helyette
- só, bors, pirospaprika, kömény esetleg Erős Pista

Szósz
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- pici liszt

Gombóc
- 50 dkg krumpli megfőzve áttörve (sós vízben)
- 15-20 dkg liszt
- 1 egész tojás
- só

Elkészítés

A húsból pörköltet készítek, ha kell akkor ledarálom. Levétől egy szűrőben lecsepegtetem. Az a jó ha sok a szaft, amit a lisztes tejföllel behabarok, rottyantom 1x és beleszórom az aprított petrezselymet. A gombóchoz szükséges anyagokat összedolgozom, lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtom, 8x8 cm négyzetre vágom vagy ennek megfelelő nagyságú pogi/fánk szaggatóval kiszúrom és töltöm. Lobogó sós vízben főzöm és ha feljött a víz tetejére azon nyomban forrón teszem a szaftba. Nagyon fini.

1 megjegyzés: