2013. május 27., hétfő

Eperlé és lekvár

Eperlé
Eperlekvár
 Hozzávaló

A léhez
  • 5 kg eper
  • 2 kg kristálycukor (el is maradhat)
A lekvárhoz 
  • 1,75 kg eperhús
  • 20 dkg kristálycukor
Elkészítés
Az automata lékészítő betétjébe teszem a csumájától letisztított és alaposan (nem sokáig áztatott) folyó vízben lemosott gyümölcsöt. Jelen esetben ráöntöttem a cukrot és 90 °C -ra, 30 percre állítottam a gépet. 4.5 l eperlé lett, továbbá 1,75 kg eperhús amihez még 20 dkg cukrot tettem és felforrás után 5 percig forraltam majd steril üvegekbe tettem, lezártam, 5 percre fejre állítottam és ez után mehetett a mélyhűtő táskába törülközők közé kihűlésig dunsztolódni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése