2013. június 6., csütörtök

Szeletelt gomba

Hozzávaló
  • Sampinyon gomba (fiatal)
  • üvegenként csipet só
  • tisztított víz
Elkészítés

A felszeletelt igazán fiatal (a kalapja alatt rózsaszínűek a lemezek) gombát szűrőbe teszem és leforrázom - lecsepegtetem,  majd visszateszem az edénybe és egy kicsit párolom amíg levet nem enged. Így a gombát megint szűrőbe öntöm, lefolyik a barnás leve - folyó víz alatt leöblítem és ismét lecsepegtetem. Az üvegeket nyakig töltöm gombával, nem kell megtömni csak egyszer- egyszer a tenyerembe ütögettem az üveg alját.Csipet sót tettem minden üveg gomba tetejére és felöntöttem tisztított csapvízzel. Kochen / 100 perc alatt készítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése