2013. szeptember 22., vasárnap

Sajttorta vagy tiropita

Hozzávaló
  • 20 dkg Fetasajt 
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 3 db egész tojás
  • réteslap 8 - 10 db-os
  • 5 dkg vaj vagy margarin olvasztva
  • szezámmag a szóráshoz
Elkészítés

Egy kapcsos tortaformában sütöm. Rétegezem a réteslapokat úgy, hogy a széleik kilógjanak, közötte bőségesen megkenem margarinnal. 7 lapot teszek így egymásra. A kétféle sajtot és a tojásokat jól kikeverem és a forma közepébe öntöm, egyenesen elegyengetem, majd a kilógó tésztát ráhajtogatom, és itt is margarinozom a lapokat. Az utolsó 8. lappal betakarom az egész tésztát és a süti, valamint a forma között, kés segítségével benyomkodom, ezzel lezárom az egész tetejét. Megkenem margarinnal, megszórom szezámmal és 180C°-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. Nálam 30 perc volt.

A lapok szélei kilógnak







Behajtogatom a kilógó tésztát.












Elfogyott a kilógó tészta
Az utolsó 8. lapot így teszem rá
Lekenve margarinnal és megszórva szezámmal.









Szép pirosra sütöttem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése