2013. szeptember 10., kedd

Zabfalatkák


Hozzávaló
  • 25 dkg zabpehely
  •   5 dkg mandula vagy dió
  • 12,5 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír
  • 12.5 dkg cukor vagy Xilit
  • 1 egész tojás + 1 db sárgája
  • 1 citrom héja
  • csipet só
  • 1/4 tk őrölt fahéj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 maréknyi aszalt áfonya vízbe beáztatva, lecsepegtetve.
Elkészítés


Az összes hozzávalót jól összedolgoztam. Megvártam míg a pehely teljesen megpuhul, ez attól függ mennyire száraz a pehely. Ha jól beitta a nedvességet, akkor könnyen lehet nedves kézzel diónyi golyókat formázni. Papírral bélelt tepsibe a fenti képen látható módon kell a gombócokat elhelyezni és 180 C° -ra előmelegített sütőben 20 perc alatt világosbarnára sütni. Nem kell megijedni ha esetleg elterül, ezért kell egymástól távolabb tenni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése