Hozzávaló
- 25 dkg zabpehely
- 5 dkg mandula vagy dió
- 12,5 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír
- 12.5 dkg cukor vagy Xilit
- 1 egész tojás + 1 db sárgája
- 1 citrom héja
- csipet só
- 1/4 tk őrölt fahéj
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 maréknyi aszalt áfonya vízbe beáztatva, lecsepegtetve.
Az összes hozzávalót jól összedolgoztam. Megvártam míg a pehely teljesen megpuhul, ez attól függ mennyire száraz a pehely. Ha jól beitta a nedvességet, akkor könnyen lehet nedves kézzel diónyi golyókat formázni. Papírral bélelt tepsibe a fenti képen látható módon kell a gombócokat elhelyezni és 180 C° -ra előmelegített sütőben 20 perc alatt világosbarnára sütni. Nem kell megijedni ha esetleg elterül, ezért kell egymástól távolabb tenni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése