Apám szoktatott rá erre a finom görög citromos húsra. Egyszerűen csak magában vagy frissen sült kenyérrel tunkolva.
Hozzávaló
- tarját használok (személyenként 25 dkg nyers húst készítek el)
- 1,5 cm-s citromkarika személyenként
- só
- napraforgó olaj a sütéshez
- oliva olaj a locsoláshoz
A húst apró kockákra vágom és a forró olajra teszem sülni sótlanul 10 percig. Ez alatt az idő alatt szép sült réteg keletkezik rajta. Most sózom (ízlés szerint) vizet öntök alá és fedő alatt puhára párolom. Amikor már puha, zsírjára lesütöm, de ekkor már mellé teszem a citromkarikát is. Tányérra szedem és oliva olajjal jól meglocsolom. Ha kell utána sózok. A sült citromot a húsra nyomva csak magában, vagy friss kenyérrel a citromos olajat kitunkolva fogyasztjuk el a húst. Aki szereti a citromos olajos halat annak ízleni fog!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése