2013. november 3., vasárnap

Almás muffin


Hozzávaló 10 db - hoz
  • 10 dkg alakor liszt vagy (tönköly fehér liszt )
  •  5 dkg zabliszt
  •  7,5 dkg Xilit vagy ennek megfelelő édesítő tabletta összetörve
  • 15 dkg reszelt alma
  • 2 egész tojás
  • 1/2 sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1/2 mk őrölt fahéj
  • 1-2 ek kefír
  • mogyoró (sótlan, durvára tört)
Elkészítés

Az összes anyagot a mogyoró kivételével jól kikevertem és a papírozott muffin formát 3/4 -ig töltöttem a masszával. A tetejüket megszórtam durvára darált sótlan mogyoróval.  180 C° - ra  előmelegített sütőben pirosodásig sütöttem. Mindenféleképpen tűpróbát kell végezni! A formában hagytam 5 percig, utána tányérra tettem a sütiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése