2014. május 28., szerda

Meggyes zabkevert

Hozzávaló
  • 25 dkg zabliszt (zabpehelyből is darálható)
  • 1 csapott kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kis doboz kefir (joghurt, sovány tejföl)
  • 4 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 alma reszelve (finom reszelő)
  • 1 közepes sárgarépa reszelve (finom reszelő)
  • csipet só
  • 2-4 ek Xilit (ízlés szerint)
  • tojásfehérje keményre verve
Tetejére
  • 720 ml üveg meggy, ami létől mentesített saját készítésű rumos
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 ek Xilit
Elkészítés

A lisztet és a szódabikarbónát, sót elegyítettem. Hozzáadtam a fehérje kivételével a többi anyagot és jó alaposan kikevertem. Lágyan beleforgattam a tojáshabot. Ezt a masszát egy olajozott, zablisztezett 23x40cm -es tepsibe öntöttem. A tetején elosztottam az ízesített meggyet és 180C°-a előmelegített sütőben 30-40 percig sütöttem. Tűpróba!!!
Recept innen származik némi változtatással. Köszönettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése